Osmaniye'de dün akşam saatlerinde Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Şehit Piyade Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'ndaki eğitim alanı ve Karaçay Su Deposu mevkiindeki bir evin bahçesinde iki patlama duyuldu. Bazı vatandaşlar ne olduğunu anlamak için evlerinden çıkarken, Gebeli Mahallesi 3527 Sokak'ta bir patlama daha oldu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı patlamalar 1 araç ile 3 evde hasara neden oldu. 

Patlamayla ilgili Osmaniye Valiliği'nden de açıklama yapıldı. Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonucunda; ilimiz Gebeli Mahallesi 3519 Sokak No: 29 adresindeki ikametin bahçesi, Gebeli Mahallesi 3527 Sokak içerisi ve Garnizon Komutanlığı Kışlası içerisindeki boş alanda mühimmat parçaları bulunmuştur. Söz konusu mühimmatın 60'lık havan topu mermileri olabileceği, atışların PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından, Amanos Dağları eteğindeki ormanlık alanın son bulduğu noktadan aynı doğrultudan olmak üç ayrı noktaya yapılmış olabileceği değerlendirilmiştir."
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr