Hatay'da bir genç, kız arkadaşıyla öpüştüğü için hakarete uğradı, müdürün sözleri sonrası balkondan atlayarak felç kaldı. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Hatay Kırıkhan’daki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan D.H. adlı kız öğrenci geçen 9 Aralık’ta müdür odasına çağrılmıştı. Odada Müdür A.E.’nin yanı sıra bir müdür yardımcısı ve öğretmen N.A. da vardı. Müdür A.E., genç kıza “H.İ. seni öptü mü?” diye sormuştu. D.H. “Öpmedi” demişti. Daha sonra odaya H.İ. çağrılmıştı. H.İ. gelince A.E. “Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Kızla öpüşmüşsünüz” dedi. Konuşmasına izin verilmediğini, kendisine”Öl de senden kurtulalım” ve “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün?” denildiği iddia eden H.İ., müdür odasından çıkarak koridordan açılan balkondan kendisini aşağıya bırakmıştı. İki kat yükseklikten atlayan H.İ.’nin belden aşağısı felç kalmıştı.

Radikal’in ulaştığı Müdür A.E. ise iki öğrencinin öpüştükleri için değil, öpüştüklerini haber veren arkadaşlarını tehdit ettikleri için odaya çağırdığını ifade ederek, “Ben sadece ‘Arkadaşlarını niye tehdit ediyorsun’ dedim. Niye atladığını hala anlamış değilim” demişti. Ancak öğretmen N.A., ifadesinde, “H.’ye ben ‘Kız kardeşin var mı senin, senin yaptığını biri sana yapsa kabul eder misin” dediğini kabul etmişti.

Bu arada, başlatılan ilk disiplin soruşturması sonucu Müdür A.E. ve disiplin kurulu başkanı olan öğretmen N.A. hakkında veza gerek olmadığı ifade edilmişti. Ancak itiraz üzerine ikinci soruşturma açıldı. Atanan müfettişler, A.E. ve N.A.’ya disiplin bakımından yer değiştirme, idari bakımdan bir günlük maaş kesim cezası verilmesini önerdi. Valiliğin bu cezayı onadığı belirtiliyor. Bu arada A.E. hakkında “intihara teşvik ve hakaret” konulu soruşturma ise devam ediyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr