Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Gedik, dün köşesinden şiddet içeren ifadelerle Suriyeli kadınları hedef gösterdi. "Hafta sonu Adana-Mersin taraflarındaydım. Mersin’de karşılaştığım bir kadın doğum uzmanı ağzımı açıkta bırakan şeyler anlattı" diyen Gedik, yazısının devamında "Türk erkeklerinin yeni gözdeleri Suriyeli kadınlar" ifadesini kullandı. 

Gedik'in yazısının ilgili kısmı şöyle; 

"Hafta sonu Adana-Mersin taraflarındaydım.
Mersin’de karşılaştığım bir kadın doğum uzmanı ağzımı açıkta bırakan şeyler anlattı. 
En sık yaptığı işlemler kürtaj ve kızlık zarı dikmekmiş.
Ve sıkı durun, bunların çoğunu yaptıranlar Suriyelilermiş.
Türk erkeklerinin yeni gözdeleri Suriyeli kadınlar olmuş çünkü.
“Türk kadınlarına rahat yok, gitti Ruslar geldi Suriyeliler. Suriyelilerin bakımlarına, iç giyimlerine ve makyajlarına çok dikkat etmeleri rekabet ortamını kızıştırıyor” dedi.
Eşlerini Suriyeli gelinler yüzünden terk eden erkeklerin sayısı artmış.
Bir de tabii köle gibi fuhuşa zorlanan Suriyeliler var.
O daha da berbat bir konuya götürüyor bizi, kadın ticaretine.
Savaştan kaçıp gelen kadınlar bile adamların metresi, ikinci hatta üçüncü karısı oluyor, kimileri de gecelik üç kuruşa satılıyor!
Ve biz hâlâ kadın haklarından, misafirperverlikten bahsediyoruz.
Yazıklar olsun."

KADINLAR EMZİRMESİN DİYE BUYURMUŞTU

Ömür Gedik geçtiğimiz Ağustos ayında, emzirmenin kamusal alanda hak olduğunu savunan Dünya Emzirme Haftası'nda saldırgan ifadelerle emzirmenin gereksiz bir şovenizm olduğunu söylemiş ve kadınlar herkesin gözüne soka soka emzirmesin diye yazmıştı. 

Gedik, köşesindeki yazısında "Kadınlar tabii ki çocuklarını emzirsinler ama bunu herkesin gözüne soka soka yapmasınlar. Kadınların emzirme özgürlüklerini sokak ortasında, istedikleri yerde kullanmaları bana cinsellik ve libido düşmanı bir hareket gibi geliyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Yazının tamamı

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr