AKP sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in son dönemde tartışılan açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKP içinden yeni bir partinin çıkmasının söz konusu olmadığını kaydeden Çelik, "Bizde parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneğimiz var. Eleştirileri dikkate alıyoruz. Arkadaşlarımız da zaman zaman bu eleştirileri paylaşıyor. Bu tip açıklamalarda beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarla ilgili katılmadığımız nokta şu, şahıslarla igili konular gündeme getirilerek birtakım değerlendirmeler yapılması. Politikalar eleştirilebilir. Bu değerlendirmeler her zaman kıymetlidir" dedi.

'DOĞRU BULMUYORUZ'
"Hepimiz pek çok toplantıya katılıyoruz. Bu toplantılarda çeşitli arkadaşlarımızın zıt görüşleri ortaya çıkabiliyor. Ama orada bir karar alındıktan sonra kenetleniriz" diyen Çelik, "Aradan belli bir zaman geçtikten sonra 'Ben o toplantıda şöyle demiştim' denilmesini de doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

"Biz öyle 'AK Parti'ye karşı yapılanma' şeklinde bir tutum olarak değerlendirmeyiz. Ama katılmadığımız hususlar mahrem sayılan toplantılara ilişkin yapılan değerlendirmelerdir. Yeni bir parti söz konusu değildir. Bu arkadaşlarımız AK Partilidir. Bu çerçevede bakmak gerekir" ifadelerini kullandı.

'Arınç ve Çelik ifadeye çağrılabilir'

ERDOĞAN-GÜL GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşmesini de değerlendiren Çelik, "Görüşme son derece doğal. 11. Cumhurbaşkanınımız değerli görevlerde bulunmuştur. İki konuda hassasiyetinin olduğunu biliyoruz. Demokrasi ve ekonomi ile ilgili zihinsel takip içindedir. AK Parti'nin birlik ve bütünlüğü konusunda hassastır. Tabii ki her zaman görüşeceklerdir. Devlet ve siyaset hayatı için de bir katkıdır" yorumunu yaptı.

Gül ve eski AKP'liler Arınç'ın evinde bir araya geldi: Görüşme sona erdi

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr