MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerini sağlayan karara yönelik "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” sözleriyle ilgili olarak "Eğer siz Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorsanız, uymayacağınızı ifade ediyorsanız; mahkemenin yerine girip direnebilirdi kararını vermesi gerektiği gibi bir talimat veriyorsanız; o zaman kafanızda hukuk devleti diye bir devlet yoktur, kafada bir guguk devleti var” dedi.

Vural, “Hukukun üstünlüğü yok, milletin hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku vardır. Bu tek adamcı, darbeci zihniyetin, bizim demokratik, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı devlet anlayışımıza tamamen terstir ve 28 Şubat'ın tipik mi tipik bir örneğidir; çok açık ve net" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını da eleştiren Vural, "Sen kendini ne zannediyorsun? Burası sarayın Meclis'i değil; aziz Türk milletinin Meclisi'dir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına bakılınca "Türkiye'de hukuk devletini kim savunacak? Dün Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, sözleriyle Meclis iradesine darbe vururken; bugün de Cumhurbaşkanı, hukuk devletine darbe vurmaktan kaçınmamıştır. Hukuk böyle korunmaz, hukuk devleti böyle oluşmaz, bu tamamen otoriter, despot yönetim anlayışının tezahürüdür. Türkiye adım adım demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaktadır. Hukuka saygı, millete saygıdır. Eğer beğenmiyorsanız kanunu değiştirirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr