Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yılında Van'da düzenlenen yürüyüşe HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Tuba Hezer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Hacıbekir Caddesi'ndeki Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup sloganlar atarak İkinisan Kavşağı'na kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, zorlu ve direniş dolu günlerden geçtiklerini belirterek şöyle dedi: "Cizre, Silopi, Sur, Şırnak, İdil'de yıllardır yüzünü hep karanlık ve kirli bir şekilde gösteren devlet iktidarlar değiştrip yine kirli güçle Kürdistan'da faşizmin bayrağını sallandırmak için topyekün saldırmaktadır. Bizler Kürdistan da onların kirli ellerle açtıkları hendeklere faşizmin bayrağını gömüp özgürlük bayrağını asıp onurlu bir şekilde dalgalandıracağız. Bizler bu onurlu yolda sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için bu yolu en görkemli bir şekilde yürüyeceğiz." 

Yapılan açıklamanın ardından polis protesto gösterisine katılanlara tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr