Ankara'da pazar günkü canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Seher Çağla Demir, sevgilisi olduğu iddia edilen Vahit K. ve Özgür Ü'nün içinde oldukları, bomba yüklü 34 HGH 44 plakalı BMW'nin görüntüsü, Ankara Kızılay'da otobüs duraklarında 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan birkaç saat önce kayıtlara yansıdı. Vahit K.'nın saldırıdan önce kiraladığı başka bir araca geçtiği ve Ankara’dan çıkış yaptığı belirlendi. Bu araç da Şanlıurfa’da terk edilmiş halde bulundu

Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, bombalı aracın saldırıdan dakikalar önce çekilmiş fotoğrafı bugünkü Milliyet gazetesinde yayınlandı. Fotoğrafta, 34 HGH 44 plakalı beyaz renkli BMW görülüyor. Uzmanların incelemesi sonunda Demir, Vahit K. ve Özgür Ü. fotoğrafın çekildiği sırada araçtaydı. Fotoğrafta saçları sarı olan Seher Demir'in ön koltukta oturduğu görülüyor.

3. KİŞİNİN ARACI TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre, incelemeler sonunda Vahit K.'nin cumartesi günü Ankara'da bir başka aracı kiraladığı, saldırıdan bir süre önce Seher Demir ve Özgür Ü.'den ayrılarak bu araçla Ankara'dan çıkış yaptığı, aracın daha sonra Şanlıurfa'da terk edilmiş biçimde bulunduğu anlaşıldı.

K.'nın araçla kaçtığı, pazartesi günü aracı kiralayan firmanın ihbarıyla anlaşıldı. Vahit K.'nin Suriye'ye kaçmış olabileceği değerlendiriyor.

BOMBAYI DEMİR PATLATTI

Saldırı sonrası olay yerinden toplanan ceset parçalarıyla, faillerin ailelerinden alınan DNA örnekleri eşleştirildi. Demir ve Ü. ailelerinden alınan DNA örnekleri, ceset parçalarıyla eşleşti. K.'nın ailesinden alınan DNA örneği ise hiçbir parça ile eşleşmedi. Kafası parçalanan Özgür Ü.'nün vücut bütünlüğünü büyük oranda koruması, bombanın basıncından etkilenmeyecek bir konumda oturduğu şeklinde yorumlandı. Demir'in ise vücut bütünlüğü bulunmuyor. Araç içinde patlatılacak şekilde hazırlanan düzeneğin de araç içindeki Demir tarafından harekete geçirildiği tahmin ediliyor.

VAHİT K. AYARLADI

Vahit K.'nın Diyarbakır'da görüşmeler gerçekleştirdikten sonra saldırıdan önce Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan Demir'le birlikte Şanlıurfa'da buluştuğu anlaşıldı. 10 Ocak'ta Şanlıurfa'da bir galeriden, ruhsat sahibi İstanbul'da bulunan 34 HGH 44 plakalı 95 model beyaz renkli BMW satın alındı. Araç Vahit K.'ye ulaştırıldı. Vahit K., 12 Ocak'ta önce Diyarbakır'a gitti, buradan da 14 Ocak'ta tekrar Şanlıurfa'ya döndü. Diyarbakır'da görüşmeler yaptıktan sonra Gaziantep üzerinden 26 Şubat'ta Demir ile birlikte Ankara'ya geldi.

15 GÜN SAKLANDI

İkili bir süre, uyuşturucudan sabıkası bulunan ancak örgüt kaydına rastlanmayan, Ankara'da yaşayan Özgür Ü.'nün annesinin evinde kaldı. Daha sonra Gaziosmanpaşa semtinde kısa süreliğine bir ev kiralandı ve Seher Demir 15 gün burada saklandı. Seher Demir ile Vahit K.'nin sevgili oldukları, bu iddiayı Özgür Ü.'nün annesinin de doğruladığı belirtiliyor. Üçlünün, olaydan önce bazı geceler geç saatlerde Demir'le birlikte aynı eve girdikleri de kaydedildi.

BOMBA ANKARA'DA YERLEŞTİRİLDİ

Saldırıda kullanılan otomobile patlayıcılar, MOBESE kayıtlarına göre, Çamlıdere'den Ankara il sınırlarına girildiği sırada yerleştirildi. Demir ile Özgür Ü. ve Vahit K.'nın Tekirdağ'da tanıştıkları da öne sürüldü. Gözaltına alınan şüpheli sayısı da 14 oldu. Sorguları süren şüphelilerden V.C'nin de Şanlıurfa Viranşehir ilçesi Belediye Başkanının kardeşi olduğu kaydedildi. Bazı şüphelilerin de halen arandığı kaydedildi. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırı anına ilişkin MOBESE görüntülerinin internette yayınlanması üzerine, bazı emniyet görevlileri hakkında "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından soruşturma başlattı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr