Kaza bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Sürücüsü belirleneyen otobüs şoförün yolun kaygan olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yoldan çıkarak yan yattı. Yolcular otobüs camlarını kırarak dışarı çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılardan 9'u Muş Devlet Hastanesi'ne diğer yaralılar ise Korkut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan yaralıları ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Türkoğlu yaralılarla tek tek ilgilenerek durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Malazgirt'te öğretmenlik yapan yaralı yolculardan Mehmet Ali Ertan, "Malazgirt'te öğretmen olarak görev yapıyorum. Sabah Muş'tan otobüse bindim. Uyuyordum. Ani bağrışmalarla uyandığımda kaza gerçekleşmişti ve kendimi yerde buldum" dedi.

Yolculardan Sabri Uçar ise, "Otobüs kara saplandı. Çıkmaya çalışırken manevra yaptığı yerde ters döndü. Arkadaşın üzerine düştüm. O sırada koltuğa sırtımı vurdum. Bir sıkıntımız yok çok şükür" diye konuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr