Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Esra Elönü'ye konuşan şarkıcı Murat Kekilli, AKP'ye destek açıklamalarında bulundu.

 

17-25 Aralık sürecinde albümlerinden başka neyini dinlemişler? Murat Kekilli o süreçten ne anladı?

- Dünyanın hiçbir ülkesinde insanlar yemek yedikleri kaba tükürmezler. Bu sadece siyasi bir görüşe yapılan bir darbe ve bir ihanet değildir. Bu topyekûn İslam alemini zayıf düşürme ve hatta kırma teşebbüsü idi. 

Cemaat'le ilgili ilk şaşkınlığı ve hayal kırıklığını ne zaman yaşadın?

- Sayın Cumhurbaşkanımız olayı detaylandırınca: Bir vatandaş olarak aziz milletimiz ne sıkıntı çekip ne düşünüyor ise ben de aynı sıkıntıları çekip aynı şeyleri düşünmeye başladım. Eli, dili, kalbi ile... 

'Katil devlet' deme modasına uyan sanatçılar vatan sağolsun diyen sanatçıların sesini bastırıyor mu sence? Daha mı etkinler?

- Esasen kitle iletişim araçlarını emir aldıkları merciler hasebiyle çok iyi kullandıklarını ve medya ile organize hareket ettiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü yüz yılı aşkın bir süredir bu sistem bunlar tarafından bu şekilde kontrol ediliyor. Arada bir onlardan bağımsız gerçeği, iyiliği ve güzelliği anlatıp kötülükten men edenler çıktığında sesleri kısılıyor. 

Yandaş müzisyen misin? 

- Eğer Cenab-ı Hak'tan olmayı yandaş olarak nitelendiriyorsanız evet yandaş müzisyenim.

İkinci Gezi olayları üzerine gazlama yapan bir ekip var önümüzdeki günler için sence ikinci gezi yaşanır mı?

- Valla... Bilakis köprü yapılacak yaptırmaaaam, havaalanı yapılacak yaptırmaaaam, yerli araba yapılacak yaptırmaaaam, otoban yaptırılacak yaptırmaaaaam, uçağa binilecek bindirmeeeeem, teknoloji gelecek getirtmeeeem, velhasılı kelam helal lokma yenilecek yedirtmem! Gezi'deki sanatçı arkadaşlarımızın tek bir nokta tandaslı pragmatik ve dogmatik bir şekilde aynı dili kullanmaları karsısında elbette bu milletin bayrağını yükseltecek halkını ve vatanını muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek sanatçılar da mutlaka ve mutlaka olacaktır. Müslümanların bu şekilde boynu bükük kalmasına müsaade etmeyecek sanatçıları düşünürleri siyasetçileri bu topraklar yine çıkaracaktır. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr