Tarikatların, gerici dernek ve oluşumların faaliyet alanı haline gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şimdi de ortaokul öğrencileri arasında "İlk kıblemizi çiziyoruz" konulu resim yarışmasına ev sahipliği yapıyor.  

İstanbul'da reklam panolarında duyurulan yarışmada, öğrencilerden "Mescid-i Aksa" resmi çizmeleri istendi. Yarışma şartnamesinde ise yarışmanın amacı, "Yüzde 99’u İslam dinine mensup öğrencilerimize Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın yalnızlığını ve işgal altında olduğunu hatırlatmak, müslüman gençliğe Mekke ve Medine ne kadar kutsal ve önemliyse Mescid-i Aksa’nın da o kadar kutsal ve önemli olduğu şuurunu vermek" olarak belirtildi. 

Yarışma, kısa adı "Mirasımız" olan Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile yandaş sendikalar Eğitim Bir Sen ve Genç Memur Sen tarafından ortaklaşa düzenlendi. 

10-11-12 yaşlarındaki ortaokul öğrencilerini "Yüzde 99'ı müslüman" diye tasnif eden ve yine bu yaştaki çocukları "Müslüman gençlik" olarak tanımlayan Mirasımız Derneği'nin, Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında yarışma düzenlemesi, velilerin tepkilerine yol açtı. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr