ABD’de partilerin Başkanlık seçimleri için adaylarının belirlendiği önseçimler sürerken Demokrat Parti’nin Hillary Clinton’la yarışan aday adayı Barnie Sanders’ın Michigan eyaletinde elde ettiği galibiyet şaşkınlık yarattı.

Anketlerde eski Dışişleri Bakanı Clinton açık ara önde görünüyordu ancak bugün kesinleşen sonuçlara göre sandıktan Senatör Sanders çıktı.

Demokrat Parti delegelerinin %63’ünün desteğini alan Sanders için Michigan şu ana dek elde ettiği en önemli başarı.

Miami’de düzenlenen bir basın konferansında konuşan Sanders, başarısıyla ilgili olarak “bu akşamın anlamı, kampanyamızın, sözünü ettiğimiz halk devriminin ülkenin her yerinde güçlü olduğu ve en güçlü olduğu yerlerin de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığıdır” sözlerini kullandı.

Sanders’ın Başkanlık ön seçimleri için en önemli ikinci eyalet olarak görülen Michigan’daki zaferine rağmen Clinton halen daha avantajlı görünüyor.

Senatör Clinton bu hafta Mississippi’de düzenlenen ön seçimi kazanmış durumda. Buna rağmen Senatör Sanders’ın Michigan’da kazanmasının kampanyasının dönüm noktası olabileceği konuşuluyor.

Gelecek hafta seçim yapılacak olan Ohio, Illinois ve Missouri’nin Michigan’la benzer demografik yapıya sahip olduğu ve bu nedenle Sanders’ın bu eyaletlerde de şansının yüksek olduğu düşünülüyor.

Senatör Barnie Sanders kendisini “demokratik sosyalist” olarak tanımladığını belirtmişti.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr