Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 6 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da yapılan toplantının ardından bir açıklama yapıldı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel’de yaşanan terör eylemlerinde farklı gayelerle de olsa aynı yöntemlerin kullanılmasının, terörün din, dil, ırk, mekan ve devlet ayrımı yapmaksızın tehdit oluşturduğu, terörün özgürlük ve hak mücadelesi olmadığı konusunda uluslararası kamuoyunda ortak görüş ve işbirliğine varılmasının hayati önemi haiz olduğu vurgulanmıştır.

“Türkiye’nin, çözüm için ısrarla önerdiği terörden arındırılmış güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge uygulamasının hayata geçirilmesinin ne kadar haklı ve önemli bir teklif olduğunun, sorunun çözümünde oynayacağı rolün, yaşanan hadiselerin neticesinde bir kez daha anlaşıldığı ifade edilmiştir.

“Suriye müzakerelerinde terörist grupların dikkate alınmaması gerektiği ve meşruiyeti olmayan yapıların tek taraflı tasarruflarının hiçbir geçerliliğinin olamayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir. Ayrıca mülteci ve göç meselesinin Suriye içinde çözüme kavuşturulması maksadıyla ülkemizce gündeme getirilen Avrupa Birliğinin de siyasi desteğini haiz önerilerin bir an önce hayata geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuştur.”


Kaynak: Haber.sol.org.tr