Oxford Üniversitesi’nin geçtiğimiz ay e-kütüphanesini ücretsiz erişime açmasının ardından şimdi de The Metropolitan Museum of Art web sitesi üzerindeki 400 bin dijital sanat eseri ücretsiz olarak indirilmeye açtı. 

Sosyalmedya.co'daki habere göre, www.metmuseum.org/collection adresinden görülebilen Monet, Van Gogh, Degas, Picasso gibi ünlü ressamların tabloları ile Yunan heykelleri ve Çin kaligrafi örneklerini böylelikle ziyaretçiler bilgisayarlarına hiçbir ücret ödemeden indirebilecekler. Aradığınız eseri bulmak için ise sanatçı, eser çeşidi, lokasyon ve döneme göre filtrelemede bulunabilirsiniz.

The Metropolitan Museum of Art’ın OASC (Open Access for Scholarly Content)projesi kapsamında başlattığı bu projede ücretsiz olarak indirilebilecek sanat eserlerinin yanında  [Open Access for Scholarly Content (OASC) ikonunun bulunmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Diğer bir deyişle sadece bu ikonun bulunduğu yüksek çözünürlüklü sanat eserlerine ücretsiz erişim veren müze ayrıca bu eserlerin ticari amaçla kullanılmasına da yasak getiriyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr