Olay saat 17.00 sıralarında Kadıköy'den Kartal'a giden metroda meydana geldi. İddialara göre Ünalan İstasyonu'nda inen 2 kişi, yanlarındaki çantayı, "Bomba var Allahuekber!" diyerek vagonun içine attı. Şahısların kaçtığını gören yolcular adeta korkuya kapıldı. Bu sırada hareket eden metro nedeniyle kapılar kapanınca içerideki yolcular büyük panik yaşadı. Çantadan uzaklaşmaya çalışan yolcular izdihama neden oldu. Yaşanan izdiham sırasında bazı yolcular fenalık geçirdi. Acil yardım butonuna basan bazı yolcular metroyu durdurmaya çalıştı. Ancak bir sonraki istasyonda duran vagondan inebilen bazı yolcular şoka girdi. 

Sonradan "şaka yaptıkları"nı iddia eden 2 kişi önce metro güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Daha sonra polis ekiplerine teslim edilen zanlılar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Bu arada metroda bomba olduğu ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi de gönderildi. İstasyonu ablukaya alan polis ekipleri zanlıların kaçmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan ilk incelemede yaşları 18-20 arasında olan 2 kişinin "şaka yapmak" istedikleri öğrenildi.

Öte yandan halen üzerindeki şoku atlatamayan Büşra Yüce isimli yolcu, "Tam metro hareket ettiği sırada elindeki çantayı yere atarak Allahüekber diye bağırdı. İçeriye bomba attı. Bütün kapılar kapandı. Büyük panik yaşandı. Metro hareket ettiği için kimse inemedi. Adamı gördüm. Eşgalini gördüm. Büyük bir panik yaşandı. Bayılanlar oldu. Şaka değildi. Bağıra bağıra muhatap bulamıyoruz" dedi. Başka bir vatandaş ise "içeriye çanta atarak kaçtı. Çok büyük bir panik yaşandı. İnsanlar birbirlerini ezdi" diye konuştu.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr