Birleşik Metal-İş Sendikası, Gebze'de esnek çalışma modeli tasarısı ve kıdem tazminatı düzenlemesini protesto etti. Hacı Halil Mahallesi'nde toplanan metal işçileri adına konuşma yapan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Sermayenin ve AKP hükümetinin işçi sınıfının kazanılmış haklarını talana yönelik saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de, hükümet çalışma yaşamını derinden etkileyecek yasa tasarılarını art arda hayata geçirmeye planlıyor. Bu adımlar işçileri kazanılmış haklarını ellerinden alırken kölelik koşullarında çalışmayı dayatıyor. Bu yasalardan biri geçtiğimiz günlerde kiralık işçi bürolarına geçici iş ilişkisi kurma yetkisi veren yasa tasarısıdır. En önemlisi de bu yasanın hayata geçmesi ile birlikte, kiralık işçiler en temel haklarından olan sendikalaşma, toplu sözleşme ve grev hakkını kullanamaz hale gelecekler" dedi.

Düzenli istihdam koşullarında çalışma ve kıdem tazminatının işçilerin vazgeçmeyeceği haklardan olduğunu söyleyen Serdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kıdem tazminatının fon adı altında talan edilmesine dün izin vermediğimiz gibi bugün de vermeyeceğiz. Düzenli istihdam koşullarında çalışmak ve kıdem tazminatı işçilerin vazgeçmeyeceği haklarındandır. Bizlere kölelik koşullarında çalışma dayatan, sağlığımızı, geleceğimizi tehdit eden, güvencesizleştiren ve işçilerin alınıp satılmasına izin veren 'güvenceli esneklik' adı altında süslemesi yapılan kölelik yasasının da yasalaşmaması ve meclisten çekilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Kaynak: Haber.sol.org.tr