CHP sözcüsü Selin Sayek Böke için yapılan 'vaftizli bir hıristiyan' haberinin ardından köşesinden duruma tepki gösterip, "Ne susuyorsun Etyen Bey, ne duruyorsun Markar Bey" diyen Ahmet Hakan'a, Yeni Şafak yazarı Markar Esayan'dan yanıt geldi.

Markar Esayan, "Bugün gazetesinin CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke hakkında attığı “CHP sözcüsü vaftizli bir Hıristiyan” manşeti üzerine pike yapan Aydın Doğan'ın adamı da benim hakkımda “Ne susuyorsun, ne duruyorsun” türünden bir konuşma mecburiyeti tebligatı çıkarmış. Şehit Savcı Kiraz'a yaptıkları iğrençlikten beri bu grubun kanallarına çıkmıyor, gazetelerine görüş vs. vermiyorum. Kendimi önemsediğimden değil, midem kaldırmadığından" ifadelerini kullandı. 

Esayan'ın yazısından bör bölüm şöyle: 

Kökleşmiş bir zihniyet, değişim başladıktan sonra üç nesilde değişiyor. Türkiye ırkçı iklimi AK Parti ile terk etti, ama etkileri hala sürüyor. Çocuklarımız bizim yaptığımız hataları yapmayacak, birbirlerine gavur, yobaz vs. diye değil, insan olarak, eşit vatandaşlar olarak bakacaklar.

Ben AK Parti camiasında her zaman sevgi ve saygı gördüm. Kimseden inancıma, ırkıma bir laf ettiğine tanık olmadığım gibi, hak ettiğimi düşünmediğim sevgi ve saygıya muhatap oldum. Çünkü bizler birbirimiz üzerinden iyileşiyoruz. Geçmişin hatalarını tamir etmek adına, birbirimize olağan zamanlardan daha özenli davranıyoruz ve bunu da saygıdeğer buluyorum.

'KONUŞTUK İŞTE BAY KÜÇÜK ADAM'
Tabii içinde yer aldığım milli medyanın aslında antitezi olduğumuz ırkçı iklimi anımsatır lapsuslar yapması beni rahatsız etmiyor değil. Çünkü bu temsil ettiğimiz düşünce ve halkımızın olgunluğuna bir haksızlık. Ama her acurum var diyene tuzlukla koşmak gibi bir zorunluluğumuz da yok.
Konuştuk işte bay küçük adam.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr