İzmir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nde üniforma karmaşası yaşanıyor. İlk dönem serbest kıyafetle okula gidip gelen öğrenciler, ikinci dönem okul yönetimi tarafından “oylama yaptık, üniforma talebi çıktı” denilerek üniforma satın almaya zorlandı. İkinci dönemin ilk haftasında üniforma alanlar satın aldı, okul yönetimi almayanlara ise “Madem üniforma almıyorsunuz, bizim belirlediğimiz pantolonları alıp giyin” dedi.

Hafta başında okul bahçesindeki törende öğrencilere, belirlenen mağazadan pantolon almaları konusunda bir konuşma yapan Okul Müdürü Davut Köse, bir öğrencinin “Biz iki kardeşiz, 60’ar liraya üniforma alamayız” tepkisiyle karşılaştı. Diğer öğrenciler de alkışlayarak bu öğrencilere destek verdi. Bir kız öğrencinin de “bravo” diye bağırması üzerine, Okul Müdürü “terbiyesizlik yapma” diyerek öğrenciyi azarladı. Tüm öğrenciler sınıflara girdikten sonra Okul Müdürü, aynı kız öğrenciyi yanına çağırarak “Sana öyle bir şey yaparım ki, bu okuldan atılmak en hafif ceza olur, eğitim hayatını bitiririm” diyerek tehdit etti.

Yine hafta başında okul yönetimince dayatılan pantolonları giymeyen veya serbest kıyafetle okula gelen bazı kız öğrenciler, arkadaşlarının önünde teşhir edilerek bekletildiler. Bunun karşılığında türbanlı öğrenciler ise serbest kıyafetle gelmiş olsalar bile okula alındılar. 

Dün tören sonrasında, okulun dayattığı pantolonu giymeyen kız öğrenciler Okul Müdürü tarafından bahçede toplanarak bir süre bekletildi. Erkek öğrenciler ile türbanlı öğrenciler ise sınıflarına girebildi. 

Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi öğrencileri, ilk dönem serbest kıyafetle okula gidip geldiklerini, ikinci dönem için yapılan oylamada 308 serbest kıyafet, 300 üniforma yönünde oy kullanıldığını, ancak sonradan bazı öğrencilerin aileleri aranarak oylamanın tersine çevrildiğini iddia ettiler. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr