Sputnik'in haberine göre dış politika değerlendirmesi için basın toplantısı yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'ye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olarak müdahale haklarını kullandıklarını belirtti.

"Terörizmin yenilmesi" için siyasi ve ekonomik önlemler de alınması gerektiğini belirten Lavrov, İran'ın Batılı ülkelerle yaptığı anlaşmadan memnuniyetlerini de bildirdi.

Lavrov, Batı'nın Rusya'ya karşı izlediği politikanın "tehlikeli" olduğunu söylerken, Batı ile ilişkilerin bir daha eskisi gibi olamayacağını belirtti.

PYD'nin Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmelerine katılması gerektiğini bildiren Lavrov, aksi takdirde beklenilen sonucun alamayacağını duyurdu. Lavrov, "Kürtler Suriye halkının önemli bir bölümünü oluşturuyor" dedi.

Toplantının Kürtler olmadan gerçekleşmesinin "hata" olacağını da bildiren dışişleri bakanı, buna karşın PYD'nin çağrılmaması halinde bu konuda "ısrarcı olmayacaklarını" belirtti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin hidrojen bombasına sahip olması üzerine gelen soruya yanıt veren Lavrov, ne ABD'nin ne KDHC'nin ne de Güney Kore'nin nükleer silah bulundurmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr