Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Şark El-Avsat gazetesine verdiği röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Müslüman ülkelerin mezhepsel ya da etnik açıdan bölünmeye çalışıldığını ileri süren Kurtulmuş, "Türkiye olarak Suriye'nin bölünmesine yönelik her türlü planı reddediyoruz. Türkiye'nin önceliği, demokratik bir sistem çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüdür" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, "Suriye savaşı, kesinlikle barışın sağlanması gereken bir boyuta ulaştı" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görev süresi doluncaya kadar iktidarda kalacağı ya da geçiş sürecinin bir parçası olup olmayacağı yönündeki değerlendirmeleri istenen Kurtulmuş, buna Türkiye'nin değil, Suriye halkının karar vermesi gerektiğini bildirdi. 

Kurtulmuş, "Esed'in akıbeti konusunda son sözün sahibi Suriye halkıdır ve Suriye halkı, kabul etmediğini açıkça ifade ediyor. Bu rejimin Suriye’nin geleceğinde yeri yok. Suriye'nin geleceğinin terör örgütlerinden ve mevcut rejime bağlı kişilerden arınmış olması gerekiyor. Her ne şekilde olursa olsun Esed rejimine karşı çıkan Suriye halkıdır" dedi.


Kaynak: Haber.sol.org.tr