Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kameralar karşısına geçti.

Yaşananlara rağmen Suriye'deki ateşkes anlaşmasını olumlu karşıladıklarını söyleyen Kurtulmuş, "Ateşkesin sağlanacak olmasını olumlu karşılıyoruz. Ümit ederiz ki uygulama kabiliyeti olan bir ateşkes olur" dedi.

Ateşkes anlaşmasında 6 aylık bir müzakere sürecinin öngörüldüğünü söyleyen Hükümet Sözcüsü şöyle devam etti:

"Ateşkeste DAİŞ ve benzeri örgütler dışarıda bırakılacak. Ümit ediyoruz ki DAİŞ'la mücadele çerçevesinde Rusya'nın sivil ve masum insanları öldürmez. Bütün bunlara rağmen ateşkesi olumlu karşılıyoruz. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda Suriye'deki bütün ılımlı muhalefet yeniden inşa sürecinde yer alır. Biz ABD'nin de Esad'sız bir Suriye yönünde kanaati olduğunu biliyoruz. Yine ümit ederiz ki barışın gelmesiyle yurtdışında yaşayan Suriyeliler de kendi ülkelerine kasabalarına dönme imkanına kavuşurlar." 

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Bakanlar Kurulu toplantısında iç ve dış güvenlik konularında İçişleri Bakanlığımız, MİT Müsteşarlığımız, Genelkurmay Başkanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, konularla ilgili sunum yaptılar ve hem Türkiye'nin içerisinde terör ve terörizmle mücadele kapsamındaki gelişmeler hem Türkiye'nin çevresindeki gelişmeler ele alındı.

Böylece kararlılık içerisinde terörle mücadelenin sürdürülmesi, terörle mücadele sürdürülürken birlik, huzur ve demokrasi eylem planından da hiç taviz verilmeden bu süreçte yapılması gereken bütün restorasyon çalışmalarının da yapılması bir kere daha müzakere edildi ve bu konudaki kararlılık teyit edildi.

Biz elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Olayın gerçekleştiği anda, bir baş parmak ve el bulundu patlama yerinde. Buradan şahsın kimlik bilgileri tespit edildi. PYD bölgesinden Türkiye'ye girdiği tespit edildi. İsminin başka bir isim olup olmadığı tahkikatı yürüten savcılığın görev alanı içinde. Savcılık bununla ilgili resmi açıklamayı yapacaktır. Net olan şey şudur, saldırıyı yapan kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye girdiğidir. Gerçek kimlik DNA testiyle kesinleşecek. İsmi başka olabilir ama bu meselenin gerçeğini değiştirmez. BU kişi PYD bölgesinden giriş yapmış ve ibra ettiği kimliği üzerinden kayda alınmıştır.

Ankara saldırısı gösterdi ki Türkiye ciddi bir terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Son derece kapsamlı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Terörle mücadelede esas meselemiz ulusal birliği sağlamamızdır. Hepimizin ortak çizgide buluşma mecburiyetimiz var. Bir toplantı yapıldı, sadece Ankara için değil  illere özel güvenlik konseptleri için derin müzakereler yapıldı. Ankara Merasim Sokak'ta tüm Türkiye'ye gözdağı vermek için bu saldırıyı gerçekleştirdiler. 

CERATTEPE'DE YAŞANANLAR

Artvinli hemşehrilerimiz rahat olsun. Hükümet olarak çevreye zarar verilmemesi için her türlü tedbiri alırız. Buradaki maden ocağının kapalı ocak olacak şekilde faaliyet göstermesi için izin verilmiştir. Türkiye her türlü madeninden istifade etmeli ama bunu yaparken doğaya zarar vermeyecek tedbirleri de alacaktır. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr