İtalyan Gazetesi II Resto del Carlino, -Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, doktorasını tamamlamak için bulunduğu İtalya’dan güvenlik endişesini gerekçe gösterip ayrılarak, Türkiye’ye döndüğü açıkladı. 

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, Bilal Erdoğan’ın, John Hopkins Üniversitesi’nde eğitimini sürdürmek için 6 ay önce eşi ve iki oğluyla birlikte taşındığı Bolonya kentinden ayrıldığı iddiasını İtalya’daki yerel gazetelerden Il Resto del Carlino ortaya attı.

Haberde Bilal Erdoğan’ın, oğlunun okulundaki velilere gönderdiği belirtilen mesajda taşınma gerekçesini ise, “Bolonya’daki güvenliğimiz, gerek İtalyan hükümeti gerekse de Türk hükümeti için çok hassas bir konu haline geldi” sözleriyle açıkladığı belirtildi. 

Gazete ayrıca güvenlik sorunlarının dışında, işadamı Hakan Uzan’ın şikayeti üzerine kara para iddialarının araştırılması için Bolonya Savcılığı’nın geçen ay başlattığı soruşturmanın da Bilal Erdoğan ve ailesi üzerinde “ağır” bir etki yaratmış olabileceğini, bu nedenle “vakitsiz” ülkesine dönme kararı almış olabileceklerini de belirtti. 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr