Konya'nın Çumra İlçesi'nde baba ile 3 oğlu tarlada su çıkartmak için sondaj yaparken karşılaştıkları kayayı parçalamak amacıyla hazırladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamlarını yitirdi.

'nın haberine göre, olay, öğle saatlerinde Konya'nın Çumra İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Küçükköy Mahallesi'nde meydana geldi. Tarlalarda su çıkartmak için sondaj yaparak geçimini sağlayan 65 yaşındaki Hasan Hüseyin Satar, oğulları 38 yaşındaki Ahmet, 35 yaşındaki Metin ve 30 yaşındaki Feti Satar, bir tarlaya gitti. Çalışmaya başlayan baba ve 3 oğlunun kullandıkları sondaj makinesi 170'inci metrede kayaya takıldı.

İddiaya göre baba ve 3 oğlu takılan matkapı çıkartmak ve kayayı parçalamak için tarladaki konteynırın içerisinde el yapımı patlayıcı hazırlamaya başladı. Satar ailesinin gübre, şeker ve bazı kimyasal maddeler karıştırarak yapmaya çalıştığı patlayıcı bir anda infilak etti.

Patlama sırasında konteynırın içerisinde bulunan baba Hasan Hüseyin ile oğlu Ahmet Satar olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Metin Satar kaldırıldığı Çumra Devlet Hastanesi'nde, Feti Satar da Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 


Kaynak: Haber.sol.org.tr