Pazar akşamı Ankara’yı kana bulayan Kızılay katliamının ardından "Hükümet iflas etmiştir, meşru değildir" başlıklı bir bildiri yayımlayan Komünist Parti'nin bu bildirisinin dağıtıldığı İzmir Karşıyaka'daki siyasi çalışma provoke edilmeye çalışıldı. 

Bugün akşam saatlerinde Karşıyaka'nın çarşı merkezinde parti üyeleri tarafından bildiri dağıtılırken, alkollü olduğu anlaşılan ve MHP üyesi olduğunu belirten bir şahıs, aldığı bildiriyi yırtarak etraftaki partilileri sözlü olarak taciz etti. Partililer şahsı uzaklaştırmak istedi. O sırada şahsın arkadaşları olduğu anlaşılan bir grup gelerek parti üyelerine küfür ve hakaret etti. Küfür ve hakaretlere, çok yakında bulunan MHP ilçe binasının balkonundan da bir grup eşlik etti. Kalabalık bir şekilde alanda bulunan Komünist Partililer, fiziksel boyuta vardırılmaya çalışılan saldırıyı püskürttü. Olay sırasında sivil polislerin izlemekle yetindiği fark edildi.

KARŞIYAKA HALKI KOMÜNİST PARTİLİLERİN YANINDA TOPLANARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Saldırganların küfür ve hakarete devam etmesi üzerine, Karşıyaka halkı Komünist Partililerin yanında toplanarak tepki gösterdi. Yurttaşlar, "Daha dün birçok insan öldürüldü, buna karşı mücadele eden insanlara küfür edemezsiniz" deyince, provokatörler alanı terk etti, balkondaki destekçileri ise içeri girdi. Komünist Partililerin çalışması ise kaldığı yerden devam etti.

GÖRGÜ TANIĞININ ANLATTIKLARI

Kısa süre sonra partililerin yanına gelen görgü şahidi bir yurttaş, olaydan hemen sonra karakolun önünden geçerken yaşadıklarını şöyle aktardı: "Karakolun önünden geçerken saldırganları gördüm. Karakol amirine 'Komünistler Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor, müdahale edin' diyerek sizi şikayet ediyorlardı. Karakol amirine saldırganların yalan söylediğini, KP üyelerinin bildiri dağıtırken bu grubun sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğunu anlattım. Bunun üzerine saldırganlar karakolun ününden ayrıldı." 

Kaynak: Haber.sol.org.tr