4 Şubat'ta Syriza hükümetine karşı büyük bir genel grevin örgütlenmesinde başrol oynayan Yunanistan Komünist Partisi'ne (YKP) Komünist Parti'den mesaj var.

Merkez Komite imzalı açıklamada, Yunanistan halkının hükümetin yeni reform paketlerine tahammülünün kalmadığına vurgu yapılırken, "işçi sınıfının öncülüğünde çiftçi, serbest çalışan, genç ve kadınlardan oluşan geniş ve örgütlü halk ittifakının" dünyaya ilham vermesinin umulduğu belirtildi.

Komünist Parti'nin mesajının tamamı şöyle:

YUNANİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ
MERKEZ KOMİTESİ’NE

Sevgili yoldaşlar,

Özellikle yeni yıldan itibaren Yunanistan’ da yoğunlaşan halk hareketlerini yakından izliyor, Yunan yoldaşlarımıza, dostlarımıza sıcak, yoldaşça dayanışma mesajımızı iletmek istiyoruz.

Yunan halkının, SİRİZA-ANEL hükümetinin ve yabancı kreditörlerin dayattığı ve büyük sermayeye hizmet eden Sosyal Güvenlik yasası gibi yasalara (sizin adlandırmanızla ‘giyotin yasalarına’) tahammülü kalmadığını görüyoruz. Ortak mücadelemizde yıllardır birçok farklı kanaldan anlatmaya çalıştığımız ‘sosyal-demokrasi kandırmacasının' ancak halk düşmanı politikaları yürüttüğü, Yunan halkının militanca mücadelesinde açıkça ve çok somut bir biçimde ifade ediliyor. 3. memorandumun hayata geçirilmesi için planlanan halkın katkı paylarının artırılması, emeklilik ücretlerinin düşürülmesi ve emeklilik (yaş) limitlerinin daha da yukarıya çekilmesi ile Sosyal Güvenlik, halka güvence ve belki tek umut veren kurum olmaktan çıkmış olacak.                         

Yunanistan’ da mücadele eden işçi sınıfının öncülüğünde çiftçi, serbest çalışan, genç ve kadınlardan oluşan geniş ve örgütlü halk ittifakının dünyaya ilham olmasını diliyor, bu mücadelenizi yoldaşça selamlıyoruz.

Yaşasın örgütlü mücadele,
Yaşasın sosyalizm,

Yoldaşça,

Komünist Parti, Türkiye
Merkez Komitesi

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr