Dün Yayladağı sınır Karakolu'nda bir askerin kafasının kesilerek katledilmesi Türkiye'nin gündemine oturmuş, bu karakol ve askerlerinin AKP yandaşları ve cihatçılarca daha önceden hedef gösterildiği ortaya çıkmıştı. Suriye'ye karşı bir kara harekatı ihtimalinin konuşulduğu günlerde bir askerin cihatçı olduğu tahmin edilen birileri tarafından infaz edilmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken KP Hatay İl Örgütü konuyla açıklamasında "Kardeş Suriye halkına kurşun sıkılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

KP'den yapılan açıklama şu şekilde:

Emperyalizm 5 yıldan beri komşumuz Suriye'de kirli bir savaş yürütmekte, kardeş Suriye halkı ise bu savaşa onurlu bir mücadele ile karşılık vermektedir.

Emperyalizm ve uşakları Suriye'ye hunharca saldırmakta, sivil halkı katletmektedir. Kardeş Suriye ve Türkiye halkları ise mezhepsel gerilimlerle karşı karşıya getirilmektedir.

Reyhanlı katliamı bunun bir örneğidir.

Dün Yayladağı sınır Karakolu'nda bir askerin kafasının kesilerek katledilmesi tesadüf değildir.

AKP iktidarı daha önce defalarca denediği ve başarısız olduğu mezhepsel gerilimi tırmandırmaya çalışmaktadır. Bunun bir örneği  de yakın  zamanda AKP’nin yandaş gazetecileri eliyle Hatay'da yaşayan Arap Alevilerini hedef göstermesidir.

 Suudi Arabistan ve Türkiye önderliğinde kurulan “Birleşik İslam Ordusu” Türkiye topraklarından geçerek Suriye'de büyük bir savaşı başlatmak peşindedir.

İnsanlık suçu işleyen emperyalistlere, işgalci çetelere, onların uşaklığını yapan dinci gerici AKP'ye komünistlerin yanıtı bellidir.

Topraklarımız üzerinden işgalcilerin geçmesine, kardeş Suriye halkını katletmelerine izin vermeyeceğiz.

Bu savaş emekçi halkımızın savaşı değildir. Bu savaş para babalarının ve onların kirli düzeninin savaşıdır.

Bizler bu toprakların komünistleri olarak kardeş Suriye halkına kurşun sıkılmasına izin vermeyeceğiz.

Emperyalistlere ve uşaklarına karşı Suriye halkının onurlu mücadelesini destekleyecek ve dayanışma göstereceğiz.

Hatay halkını AKP nin kirli savaş politikalarına karşı koymaya ve komünistlerin yanında saf tutmaya çağırıyoruz.

Savaşa Hayır.


Kaynak: Haber.sol.org.tr