Komünist LGBT'ler yaptıkları açıklamada, AKP iktidarı döneminde Erdoğan'ın ve bazı bakanların sarf ettikleri eşcinsel düşmanı sözlere yanıt verdi.

"14 yıllık AKP iktidarı boyunca LGBT'ler için neler söylenmedi ki?" diye soran Komünist LGBT'ler, AKP ikitidarının gericiliğe, kadınlara ve eşcinsellere yönelik düşmanlığa ve hurafelere dayandığını, LGBT'lerin bu düzene sığmayacağını vurguladı.

Komünist LGBT'lerin "LGBT'ler bu düzene sığmaz!" başlıklı açıklaması şu şekilde:

LGBT'ler bu düzene sığmaz!

14 yıllık AKP iktidarı boyunca LGBT'ler için neler söylenmedi ki?

Açılışı eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf yapmış, "eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum" sözleriyle tarihin çöplüğüne gönderilmiş bir fikri savunmuştu. Kendisinin de oraya gitmesi uzun sürmedi.

Her konuda konuşan Erdoğan susar mı hiç? Eşcinsellerin evlat edinmesine dair, "çoğunluğu Müslüman bir toplumun ahlak kurallarına ve inanç değerlerine terstir" sözleriyle yine dine sarılmıştı. İktidara gelmeden önce "eşcinsellere yasal güvence şart" diyen Erdoğan'ın gerçek yüzü budur.

Son olarak AKP milletvekili Ayşe Doğan'ın LGBT'lerin eşitlik talebine dair, "insan doğasına, bizim toplum örf ve adetlerimize aykırı" sözlerini nerede sarf ettiğini hatırlayalım: TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda!

Gericilik, kadınlara ve eşcinsellere yönelik düşmanlık, bilim yerine hurafelere dayanan görüşler... AKP'nin düzeni bunlara dayanıyor.

Bu düzeni AKP'nin başına yıkacağız. LGBT'lerin eşitlik ve özgürlük taleplerini, düzeni değiştirme mücadelesiyle buluşturacağız.

Komünist LGBT'ler

Kaynak: Haber.sol.org.tr