Komünist Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İstanbul, Ankara ve İzmir'de sokaklardaydı. "Gericiler kaybedecek kadınlar kazanacak" başlıklı bildiriyi dağıtan Komünist Kadınlar, üç büyük kentin meydan ve caddelerinde "Şeriata faşizme karanığa geçit yok" sloganı attılar. 

İSTANBUL

Kadıköy Altyol Meydanı'nda toplanan kadınlar, "Gericiler kaybedecek kadınlar kazanacak" başlıklı bildiriyi dağıttılar. Altıyol Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan Komünist Kadınlar, sık sık "Kadın düşmanı yobaz AKP" ve "Boyun eğme fetvacıdan hesap sor" sloganları attılar. 

Komünist Kadınlar Kadıköy'de haykırdı: Kadın düşmanı yobaz AKP!

ANKARA

Karanfil Sokak'tan başlayan yürüyüş boyunca "Gericiler kaybedecek kadınlar kazanacak" başlıklı bildiri dağıtıldı. Yoğun ilgi gören bildiri dağıtımı Kuğulu Park'ta sona erdi. Daha sonra burada bir etkinlik düzenlendi.

Ankara'da Komünist Kadınlar sokaktaydı: Gericiler kaybedecek!

İZMİR 

Akşam saatlerinde Alsancak'ta buluşan Komünist Kadınlar çalışması üyeleri "Gericilik kaybedecek kadınlar kazanacak" başlıklı bildiriyi dağıttı. 

Daha sonra ÖSYM önünde toplanan kadınlar, "Şeriata faşizme karanlığa geçit yok" sloganları atarak Alsancak Vapur İskelesi'ne yürüdü. Burada toplu halde vapura binen Komünist Kadınlar, Karşıyaka çarşı merkezinde de bildiri dağıtımına devam etti. 

İzmir'de kadınlar 'Karanlığa boyun eğmeyeceğiz' dedi


Kaynak: Haber.sol.org.tr