Komünist Kadınlar'ın ses getiren "kavgalıyız" çıkışlarında bu kez Emine Erdoğan'a yanıt verildi.

Emine Erdoğan'ın son yaptığı harem açıklamasına da değinilen "Kavgalıyız" açıklamasında "Herkes bilmelidir; Kadınlar, Erdoğan'ın harem düşlerine sığmaz" denildi.

Açıklama şöyle:

Biz seninle kavgalıyız

Erdoğan ailesi 8 Mart’ta susmak bilmedi.

Emine Erdoğan, "Kadınların özel sorumlulukları hesaba katılmadan sağlanan eşitlik, bazı eşitsizlikler doğurabilir" diye buyurdu. Özetle dediği şu; Çocuğa bakacak, kocaya biat edecek, evi derleyip toplayacak kadına başka hukuk gerekir, kadın erkeğe eşit olamaz.

Durmadı Emine hanım, hemen ardından harem övgüsüne girişti. Binlerce kadının istismar edildiği, emeğine, bedenine el konduğu o utanç mabedine bakıp, “değer” gördü. Emine hanıma göre kadınlar haremde “hayata hazırlanıyor”du. Ne büyük yalan, ne onur kırıcı bir çarpıtma.

Emine hanımı kocasının protokol konuşmalarında kafa sallarken “politik”, Somali'de bir çocuğun başını okşayıp elini silerken “hijyenik”, ‘Keşke her engelli Down sendromlular gibi olsa’ derken “duyarlı”, genel olarak ise “ağlak” oluşundan iyi tanıyoruz. "Analar ağlamasın" popülizmine, emekçi çocuklarını, askerleri kurbanlık koyuna benzetişinin eşlik ettiğini ise hiç unutmadık. Şimdi bir de harem kurma sevdasına tutuldu!

Bu gerici kadının "Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" ifadesi, Erdoğan ve ailesinin ilericiler ile husumetinin resmidir.

Dünkü valide sultanlık övgüsü ise belki de, Bilal'den padişah yaratabileceğini sanacak kadar aklını yitirmesindendir.

Erdoğan ailesinin düşleri, Türkiye’nin ilerici birikiminden habersiz olamaz. Her fırsatta açık ettikleri kadın düşmanlığı da belli ki kadınların gericilikle mücadele saflarına kuvvetle tutunacağını bilmelerinden ileri geliyor.

Emine Erdoğan'a baktığımızda altın varaklarla süslenmiş harem övgücüsü bir gericiden ötesini göremiyor, kendisiyle hesabımızın kabardığını, kavgamızın büyük olduğunu bildiriyoruz. 

Erdoğanları hanedanlık ve harem düşlerinden uyandırmak ciddi iştir, bu aileyle aynı masada birlikte dirsek çürüterek olmaz. Kadının eşitlik ve özgürlük aranışı, o masalarda oturamaz. 

Herkes bilmelidir; Kadınlar, Erdoğan'ın harem düşlerine sığmaz. 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr