Cihatçı yapılanmaların İTÜ'deki provokasyon girişimleriyle ilgili bir açıklama yapan Komünist Gençlik, gericiliğe karşı bütünlüklü bir mücadele adına üniversitelileri İTÜ'de gelecek hafta gerçekleştirilecek olan Sosyalizm Üniversiteleri'ne çağırdı.

Açıklama şöyle:

İTÜ gerici provokasyonlara teslim olmayacak!

Okulumuzda bir süredir açıktan cihat çağrısı yapan, IŞİD ve diğer şeriatçı katillerle bağını gizlemeyen, dahası bununla övünen bir grup çetenin provokasyon çabalarına tanık olmaktayız.

Dün İTÜ öğrencilerine saldıran bu çetenin provokasyon çabalarından sonra bugün okulumuz sıkıyönetim koşullarına sokulmuştur. Okulumuzda yaşananlar adlı adınca İTÜ'nün ilerici birikimini teslim alma çabasıdır. Şeriatçı çetelerin okula yönelik saldırılarını önlemek için ayağa kalkan İTÜ'yü sindirme operasyonudur. 

Okulumuzdaki saldırı AKP'nin tüm ülkede ilericiliğe ve aydınlanmaya karşı açtığı savaştan ayrı düşünülemez. Bu saldırılara karşı durmak da ülke genelinde sürdürülen dinselleşmeye karşı bütünlüklü bir mücadeleden ayrı düşünülemez.

İTÜ, AKP eliyle yürütülen gerici saldırılara karşı aklı, bilimi, aydınlanmayı savunmaya devam edecektir.

Tüm arkadaşlarımızı 9 Mart Çarşamba günü Maslak'ta, 10 Mart Perşembe günü Maçka'da gericiliğe karşı Sosyalizm Üniversiteleri'nde buluşmaya çağırıyoruz.

İTÜ teslim olmayacak.

Komünist Gençlik İTÜ

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr