Cumartesi günü AKP yandaşı ve gerici gazete Milat'ın İBDA-C hükümlüsü yazarı Yakup Köse'nin Anadolu Üniversitesi'nde verdiği "Yakın dönem Türkiye tarihi" konulu konferansı protesto etmek isteyen öğrencilere polis saldırmasının üzerine Komünist Gençlik'in gerçekleştirdiği yürüyüş ve basın açıklamasında "üniversiteler bizimdir, yobaza, faşiste bırakmayız" , "katillerden hesabı komünistler soracak" sloganları atıldı.

Komünist Gençlik adına basın açıklaması yapan Nurdan Yıldırım şunları söyledi:

Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz cumartesi AKP yandaşı ve gerici gazete Milat'ın İBDA-C hükümlüsü yazarı Yakup Köse'nin  "Yakın dönem Türkiye tarihi" konulu konferansına tanık oldu. Konferansa cihatçı çetelere silah yardımı yapmak suretiyle savaş suçu işleyen İHH de destek verdi. Solcular olarak biz de bu konferansı protesto etmek amacıyla okula girmek istedik fakat polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığını, okula toma ve onlarca çevik kuvvet soktuğunu gördük. Kendi okulumuza laikliği savunmak, protesto hakkımızı kullanmak için dahi giremiyorken gericiliği tescillenmiş birinin bizzat okul tarafından verilen bir salonda konuşma yapmasının açıklanacak bir tarafı yoktur.

Bu tür vakalar sadece Anadolu Üniversitesinde olmamakta, İTÜ’de, Boğaziçi Üniversitesinde, ODTÜ’de gericilik saldırmaktadır. Geçen günlerde kamuoyuna yansıyan bir haberde, üç ODTÜ öğrencisinin IŞİD’e katıldığı yer aldı. Fotoğraflar,Rakka’da üç ODTÜ’lü diye paylaşıldı. Ne yapılmaya çalışıldığı ortadadır. AKP tüm gerici unsurlarıyle birlikte üniversitelere topyekün bir saldırı başlatmakta, boyun eğmeyen odakları boyun eğmeye zorlamaktadır. Fakat yapılan gericilik karşıtı kitlesel yürüyüşlerle üniversite öğrencileri boyun eğmediğini göstermiştir.

Bu yobaz çetesinin bir yerde duracağını beklemenin saçmalık olduğu açıktır. Dahası bu mücadeleyi düzen içi unsurlardan beklemenin yanlışlığı da ortadadır. Bu kavgayı verecek olan odak bizzat bu halkın kendisidir. Türkiye’nin aydınlanmacı ve laik birikimi bu mücadeleyi verecek yetkinliktedir. Tam da bu noktada;

Komünist Gençlik gericilikle hukuki, siyasi her düzlemde ve her katmanda biçimi ne olursa olsun mücadele edeceğini ilan ediyor.

Komünist gençlik üyesi olarak bizler gördüğümüz her yerde yobazı kovalayacağımızı, laikliği sonuna kadar savunacağımızı, üniversitelerin dikensiz gül bahçesi olmadığını ilan ediyoruz!  

Sen, Haziran’da yobaza başkaldıran arkadaş!

Sıra sendedir. Tarih seni sahneye davet ediyor. Senin mücadeleni senden başkası vermedi, vermeyecek.   

Sen, bu bildiriyi dinleyen arkadaş!

Seni aklınla, yüreğinle, cüretinle mücadeleye, Komünist Gençlik saflarına çağırıyoruz.

Senin kafanın içi 
                           yıldızlı karanlıklar kadar                                                                    güzel, korkunç, kudretli ve iyidir. 
          Yıldızlar ve senin kafan 
                                         kâinatın en mükemmel şeyidir.                

 NAZIM HİKMET


Kaynak: Haber.sol.org.tr