CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidar, yani Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardan gitmemek için siyasi cinayetler dahil her şeyi yapabilecek pozisyonda şu anda. Çünkü gitmenin kendisi açısından maliyetini çok iyi biliyor. Davutoğlu ile Erdoğan arasında ciddi bir boşluk var. Ben bunu görüyorum, hissediyorum. Ama Erdoğan hiç kimseyi dinlemiyor. Onun için kural yok. Narsist sözcüğünü bunun için kullandım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük ziyaret için geldiği İzmir, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki basın temsilcisi ve köşe yazarlarıyla Seferihisar’da akşam yemeğinde buluştu. Soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tehlikenin sınırında olduğunu, demokratik ülkelerin bile Türkiye’nin durumundan endişe duyduğunu söyledi. Yeni şeyler yapmak gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin gidişinden kaygılıyım. Bunu Davutoğlu’na bizzat söylediğim için burada rahatlıkla ifade ediyorum. Türkiye’nin üçüncü sınıf kadrolarla yönetildiğini, devletin liyakat sisteminin tamamen tasfiye edildiğini, devlet yönetiminde gücün kimin elinde olduğu konusunda ciddi kaygılarım var. Tam bir başıbozukluk var" dedi.

'BİR BÖLGEYE VERİLEN ÖZEKLİĞE KARŞIYIZ'
"Erdoğan ’400 vekil verin çözeceğim’ diyor. Pervin Buldan 1.5 yıl önce bir röportajda ’Bize özerklik sözü verdiler’ dedi. Sözü veren kim? Ben değilim" diyen Kılıçdaroğlu, "Daha sonra sayın Baluken de aynı şeyi söyledi. 'Bize özerklik sözü verdiler. Neden şimdi bunu yapıyorlar' dedi. İki ayrı konuşma ve beyan da bugüne kadar AKP tarafından asla yalanlanmış değil" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin yerel yönetimlerle ilgili özerklik şartını desteklediklerini belirten CHP lideri, "Türkiye’nin her tarafı için geçerli olacak. Yani İzmir için neyse Diyarbakır, Rize, Muğla için de aynı kurallar geçerli olacak. Bu yasalaştı zaten. Uygulanmasını istiyoruz. Ama bir bölgeye özerkliğe biz karşıyız. Doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr