CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Sen maça gidenlerin güvenliğini bile sağlayamıyorsun turist bu ülkeye niye gelsin? Bu millet sana nasıl güvenecek.

Bir terör örgütüyle devlet eşit ölçüde masaya oturdu. Anayasası olan bir devleti nasıl bir terör örgütüyle aynı masada bir araya getirdiler! Masaya oturdular ama terör örgütünün güçlenmesine ortam hazırladılar. Silahları bırakın diye çağrı yaptı. Hayır dediler biz silah bırakmayız dediler. Silahları bırakmadılar ama masadalar. Masaya oturdular terör örgtünün elinde silah var bizimkilerin elinde silah yok. Güvenlik birimlerine dediler ki silah kullanmayacaksın. Neden diyoruz ki AKP yöneticileri terör örgütüne yardım yataklık yapıyor. İşte bu yüzden. Valiye talimatı bunlar vermiyor muydu?

O kadar işi ileriye götürdüler ki İçişleri Bakanı Efkan Ala PKK ve AK Parti görüşüyor dedi. Hükümet diyor ki biz PKK ile görüşüyoruz. Bizim vekillerimizi linç etmeye çalışan o trollere sesleniyorum, siz neden kalkıp da Efkan Ala'nın sözlerini bütün dünyaya yaymıyorsunuz? Hangi ahlaktan bahsediyorsun!
Davutoğlu dut yemiş bülbül gibi. Senin gücünün yetmeyeceğini biliyorum. Sen vesayet altındasın. Terör örgütü liderini yere göğe koymadılar.Kandil'den gelip teslim olanlar gelip şehir yapılanmalarının başına geldiler. Hükümet bunu bilmiyor muydu? Biliyordu! Vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlayamayan hükümetin gitmesi lazım.

Bakın ben bu kadar söz söylüyorum seni mahkemeye vereceğim diyemiyorlar. Neden, çünkü, tüm belgeler ortaya çıkacak. Şimdi unvanında Cumhuriyet yazan yürekli bir savcı arıyorum. Çocuklarına iyi bir gelecek bırakacak bir savcı arıyorum. O kadar ileri gittiler ki bakanı Öcalan'ın düşünceleri bizim de düşüncelerimiz diyor.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr