CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Hatay'da boğazı kesilen askere ilişkin "Hatay'da bir askerimizin kafası El Nusra militanları tarafından kesildi. Hesabını kim verecek?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle: 

Gelirken Davutoğlu'nu dinledim. Milli muhalefet istiyormuş. Lafa bakın. Acaba Davutoğlu milli kelimesinin anlamını biliyor mu? Milli olmak Türkiye'yi dünyadan soyutlamak demek değildir. Milli olmak Türkiye'ye dünyada itibar kazandırmak demektir. Milli hükümete soruyorum. Dostum dediğin Esad'la ne oldu da düşman haline geldiniz? Birlikte tatil yapıyordunuz?

Sen millikten bahsediyorsun, savaş çıkarsa çocuklarını cepheye gönderecek misin? Ortadoğu'ya girmeyin dedik, Ortadoğu bir bataklıktır. Suriye'ye TIR'larla silah yolladılar. Ne kadar cihatçı, Kaideci, Nusrıcı IŞİD'çi varsa Türkiye'den geçerek Suriye'ye gitti. Yapmayın etmeyin dedik. Şimdi buna milli politika diyorlar. Bunun adı milli politika değil gayri milli politikadır. Bu politika ülkenin değil bir partinin çıkarınadır.

Suriye'de kimler kaybetti? 1- Türkiye 2- Siviller 3- Türkmenler. Hala Bayırbucak diyorlar. Ne bayırı kaldı ne bucağı. Haberi yok bunların. Türkiye dışlanıyor. Münih'te zirve oldu, Türkiye dışlandı. "Ey Amerika, ey Rusya, Ey AB" diye bağırıyor. Kime bağrııyorsun duvar var karşında? BM'nin ateşkes için yaptığı tüm çağrıları Türkiye'nin desteklenesi lazım. 

AKP terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir partidir. 200'den fazla güvenlik görevlisi şehit oldu. Hatay'da bir askerimizin kafası El Nusra militanları tarafından kesildi. Hesabını kim verecek?

Bir askerin boğazı kesildi, tek bir açıklama bile yok: Yayladağı'nda neler oluyor?

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr