ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki savaşı sona erdirmeyi amaçlayan barış görüşmelerinin parametreleri üzerine 48 saat içinde "açıklık" getirmeyi umduklarını söyledi.

Kerry, Fransız, Türk, Rus ve Suudi mevkidaşlarıyla da dahil olmak üzere kilit taraflar ile kritik konuşmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Suriye BM özel elçisi Staffan de Mistura ile de görüşen ve tarafların aynı noktada olduğu konusunda şüpheye yer bırakmamaya çalıştıklarını belirten ABD elçisi; "Buluşmayı düzenledik, görüşmeler başlayacak, 24 saat en geç 48 saat içinde bir netlik oluşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kerry; "Ateşkes yöntemi üzerine konuşuyoruz, insani güven ortamının sağlanması üzerine konuşuyoruz ve görüşmelerden pozitif bir his ediniyorum" dedi.

ABD'den 'muhaliflere' Cenevre baskısı, Şam yönetiminden rest

Suriye hükümeti ve muhalif grupların pazartesi günü başlaması beklenen müzakere süreci, silahlı grupların masada temsil edilmesi konusunda yaşanan uzlaşmazlık sonucu ertelenmişti. Staffan de Mistura, görüşmelerin Cuma günü başlayacağını duyurmuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr