Evrensel gazetesinin Tarsus muhabiri Burak Şefkat'i geçen 25 Ocak’ta arayıp kendisini polis diye tanıtan bir kişi, görüşmek istediğini söyledi. Şefkat’in “Konu nedir?” diye sorması üzerine bu kişi, “Konuyu söyleyemem yüz yüze gelince anlarsın’’ dedi. Daha sonra aramaların sıklaşması üzerine Şefkat, bu telefon numarasını sorgulama servisi üzerinden araştırdı. Yaptığı incelemede numaranın, Evrensel’de 22 Ocak’ta yayınlanan “Halk Eğitim Merkezi’nde uzman çavuş magandalığı” başlıklı haberde adı geçen Uzman Çavuş Halil İbrahim Doğru adına kayıtlı olduğunu öğrendi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, bunun üzerine Şefkat suç duyurusunda bulundu. İfade işlemi sonrası nöbetçi savcılık operasyon kararı aldı. Savcılığın talimatıyla Şefkat, Uzman Çavuş Doğru ile bir adres belirleyerek buluştu. Buluşma noktasında polis, Doğru’yu ve yanındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Emniyet’e götürülen Doğru hakkında çıkan haber nedeniyle Şefkat ile görüşmeye çalıştığını, güvenmeyeceğini düşünerek kendisini polis diye tanıttığını, tehdit veya hakarette bulunmadığını savundu. Doğru ifadesinden sonra serbest bırakıldı.   

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen 4 Şubat’ta Doğru hakkında tehdit suçu yönünden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, Doğru’nun herhangi bir tehdit veya hakarette bulunmadığı kaydedildi. Kararda ayrıca “polis kıyafetleri giymeyen, nişan ya da madalya taşımayan şüphelinin polis sıfatıyla kamu görevi üstlenmediği, tek başına kendisini telefonda polis memuru olarak tanıtmasının suç unsuru teşkil etmediği” ifade edildi. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr