İki ay önce ilk sayısı yayımlanan polisiye edebiyat dergisi 221B'nin kapağında yer alan ünlü İngiliz sinema oyuncusu David Suchet'in "Agatha Christie's Poirot" filmindeki hali, AKP'nin Niğde Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Bıçkı'yı kızdırdı! Kapaktaki "Poirot" rolündeki David Suchet'i kendisine benzeten Niğdeli Bıçkı, derginin editörlerinden Hüseyin Çukur'a ulaşarak, "Hepinizi mahkemeye vereceğim" dedi. 

İlginç ve herkesi kahkahalara boğan olay şöyle gelişti: 

Bu sabah saatlerinde Labirent Yayınları'nın Genel Yayın Yönetmeni ve polisiye edebiyat dergisi 221B'nin yayın kurulu üyesi Hüseyin Çukur'un ofis telefonu çaldı. Telefonun ucundaki ses, kendisinin Niğdeli İbrahim Bıçkı olduğunu söyledi ve "Derginin kapağına benim fotoğrafımı nasıl koyarsınız? O fotoğrafı nasıl çektirdiğinizi biliyorum" diye bağırmaya başladı. Yayıncı Hüseyin Çukur şaşkınlığını gizlemeye çalışarak, fotoğrafın İngiliz oyuncu David Suchet olduğunu anlatmaya çalıştı. Ancak Niğdeli AKP'li Bıçkı, sesini daha da yükselterek "Sadece bıyıklarla oynamışsınız, sizi mahkemeye vereceğim" dedi. Yaklaşık on beş dakikalık telefon görüşmesi, yayıncı Hüseyin Çukur'un "N'olur bizi mahkemeye verin de biraz eğlenelim" diyerek telefonu kapatmasıyla sona erdi. 

Hüseyin Çukur, soL'a yaptığı açıklamada, "Çok ilginç bir olay yaşadık. Dergi İbrahim Bıçkı'nın elinde, derginin içeriği belli, her şey ortada... Ama iş AKP'li olmaya gelince, okuyup anlamalarını beklemek için ortalamanın üstünde naif olmak gerekiyor tabii ki... David Suchet'i kendisine benzetip bizi arayıp dava açacağını söylemesi çok ilginç. Eğer bir dava açarsa, duruşmaların eğlenceli geçeceği kesin" dedi. 

Türkiye'nin ilk polisiye dergisi 221B karşınızda

NİĞDELİ İBRAHİM BIÇKI'NIN KENDİSİNİ BENZETTİĞİ DAVİD SUCHET KİMDİR? 

2 Mayıs 1946'da doğan David Suchet, RTS, BPG ve UİFF ödüllü İngiliz oyuncu. İngiliz televizyonlarında oynadığı filmler ve diziler ile tanındı. En iyi bilinen rolü Hugh Fraser ve Pauline Moran ile birlikte yer aldığı İngiliz televizyon draması Agatha Christie's Poirot'daki Hercule Poirot karakteridir. 


Kaynak: Haber.sol.org.tr