Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Denizcilik Örgütü ile Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne 8-25 Şubat günleri arasında Dünya'yı gözlemleyecek uydu fırlatma niyetinde olduğunu bildirdi.

Cenevre merkezli Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin sözcüsü Sancay Akariya, "Biz bugün KDHC'nin BM Daimi Temsilcisi'nden bir mektup aldık. Mektupta, Dünya'yı gözlemleyecek uyduyu fırlatmayı planladıkları bildiriliyor" dedi.

Sputniknews'teki habere göre, mektupta kesin tarihin verilmediğine dikkat çeken Akariya, "Fazla teknik bilgi ve tarih verilmedi. Bu yüzden elimizde çok az bilgi var. KDHC'nin diğer ülkeler için engel çıkarmayacağına emin olabilmek için daha fazla teknik bilgiye ihtiyacımız var. Böyle bir bilgi almadık ve daha fazla bilgi almak için Kuzey Kore'yle temas kurma niyetindeyiz" diye konuştu.

'NAVİGASYON BİLGİLERİNİN ALINMASI GÜNLER SÜREBİLİR'
BM Uluslararası Denizcilik Örgütü Sözcüsü Natasha Brown, "Uydunun fırlatılışıyla ilgili güvenli navigasyon hakkında tam bilgi, dokümantasyon dağıtım sistemi üzerinden BM üyesi ülkelere verilecek. Bu bazen saatler, hatta günler alabilir" dedi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr