İstanbul Eyüp Kaymakamlığı’nın Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tartışma yaratacak bir talimat gönderdiği ortaya çıktı.

Evrensel'den Cansu Pişkin'in haberine göre, Kaymakamlık, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimlerinde geçici görevle çalışacak en az 30 öğretmenin ismini istedi. 26 Ocak tarihli görevlendirme yazısında, gönüllülüğün öncelikli olduğu belirtilirken, yazıyı personelle paylaşan okul müdürlüklerinin "Gönüllü varsa bildirsin, yoksa 3 kişi resen görevlendirilecek" dediği iddia ediliyor. 

"OKULLARA MUHBİR OLARAK GÖNDERECEKLER"

Valilik ve Kaymakamlık kaynaklı bu yazının Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sınırlı kalmadığını, Avcılar İlçe Milli Müdürlüğü’ne de gönderildiğini söyleyen Eğitim-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş, “Bu geçici süreyle bir istihdam değil. Emniyette görevlendirilen personele gerekli donanımı sağlayıp okullara muhbir olarak gönderecekler” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin ne tür bir görev alacaklarına dair Eyüp İlçe Millli Eğitim Müdürlüğü’nün İnsan Kaynakları ile görüştüğünü ifade eden İldeş, “Onların da konuyla ilgili net bir bilgisi yok” dedi. 

"İSTİHBARAT AĞI OLUŞTURMAYA ÇALIŞILIYORLAR"

Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev ise, bu görevlendirmenin "okullara muhbir yetiştirmek" amacıyla yapıldığını söyledi.

Özev, “Bir öğretmenin görevi öğrenci yetiştirmektir. Emniyet’te ne tür bir görev yapacak? Öğrencileri ve eylemlere katılan öğretmenleri şikayet etmek üzere bir istihbarat ağı oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

Öğretmenler arasındaki çalışma barışının bu görevlendirmenin ardından bozulacağına dikkat çeken Özev, “Ciddi problemlere neden olacak bu görevlendirme yüzünden ifade ve konuşma özgürlüğü denen bir şey kalmayacak” diye tepki gösterdi. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr