ERZİNCAN
Erzincan’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinde ikinci yarıyılın başlangıcı olan 8 Şubat Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildi. 
Refahiye İlçesinde ise sadece taşımalı eğitim tatil edildi.

AĞRI
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi. Valilik, kent merkezi ve ilçelerde dün geceden itibaren başlayan ve yoğun devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarndada çalışan hamile ve engellilerin de yine 1 gün izinli sayılacağını açıkladı.

BAYBURT
Bayburt’ta dün gece etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı, okullarda eğitimin bir gün geç başlaması kararı alındı. Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatilinin ardından yarın başlaması gereken eğitime kar yağışı nedeniyle 1 gün ara verildi. 

İl genelindeki kurumlarda görev yapan engellit ve hamile personel de 1 gün izinli sayılacak.

KARS
Kars Valiliği, merkez ve ilçeler ile bunlara bağlı köylerde ilk, orta ve lise dereceli okulları 8 Şubat Pazartesi günü 1 gün süre ile tatil etti. Kamuda çalışan engelli ve hamileler de izinli sayılacak.

SİVAS
Sivas’ta olumsuz hava şartları nedeniyle Yıldızeli, Altınyayla ve Kangal ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

ARDAHAN VE DERSİM 
Ardahan'ın Göle ve Dersim'in Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretime bir gün gecikmeli başlanacak.

Göle ve Ovacık kaymakamlıklarından yapılan açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle her iki ilçe genelinde 8 Şubat Pazartesi tüm okullar tatil edildi.

Açıklamalarda ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile memurların aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MUŞ
Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarla yolu yağış nedeniyle kapalı olan köy okullarında eğitime ara verildiğini bildirdi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr