Hizb-ut Tahrir adlı gerici oluşum, 3 Mart 2016'da İstanbul Fatih'teki Bacelo Ersin Otel'de uluslararası nitelikte "Hilafet Sempozyumu" düzenleyeceklerini açıkladı. 

Hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924'ün 92'nci yıldönümünde gerçekleştirilmesi planlanan "Hilafet Sempozyumu", dün medya kuruluşlarına gönderilen basın bülteniyle duyuruldu. Ayrıca sosyal medyada bir videoyla da tanıtımı yapılan "Hilafet Sempozyumu"na herkes açıkça davet edildi. Hizb-ut Tahrir'in Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, sosyal medyadan paylaştığı video mesajıyla sempozyum hakkında bilgi verdi.

Hizb-ut Tahrir tarafından yapılan açıklamada ise "Kaldırılmasının üzerinden 92 yıl geçtikten sonra Müslümanlar yeniden hilafetin kurulmasını istiyor ve bunun için çalışıyorlar. Batı ise beklenen hilafeti karalayıp itibarsızlaştırmaya ve içini boşaltıp değersizleştirmeye çalışıyor. Hilafetin son başkenti İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Uluslararası Hilafet Sempozyumu tamda böyle bir süreçte önem arz ediyor. Türkiye ve birçok ülkeden davetlilerin katılacağı Sempozyumda hilafete dair her şey konuşulacak" ifadelerine yer verildi.    

Duyurusu yapılan bu sempozyum hakkında herhangi bir cumhuriyet savcılığının henüz harekete geçmediği öğrenildi.    

Kaynak: Haber.sol.org.tr