Kadıköy'de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.'ye tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan servis şoförü Cengiz A. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Savcılık, Cengiz A.'nın "Cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarından ötürü, 10 ile 33 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 

33 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Ocak tarihinde Kadıköy'den Bostancı dolmuşlarına binerek sahil yolundaki halı saha civarında inen genç kadının, Cengiz A. tarafındantakip edip elindeki çakı bıçağı "Sesini çıkarma" diyerek bir apartmanın arka bahçesine zorla götürerek E.F.B'ye kaç yaşında olduğunu sorduğu ifade edildi. 16 yaşında olduğunu söyleyen E.F.B'ye, şüphelinin tehditte bulunarak tecavüz ettiği anlatıldı.

Saldırının ardından E.F.B.'den para isteyen Cengiz A.'nın parasının olmadığını söyleyen genç kıza "Eğer bulursam seni delik deşik ederim" dediği belirtilen iddianamede, korkan kızın şüpheliye 65 lirasını verdiği ifade edildi. E.F.B.'nin cep telefonu da gasp suretiyle aldığı belirtilen Cengiz A.'nın "Gel arabaya gidiyoruz" dediği, genç kızın yalvarması üzerine evinin önüne bıraktığı ifade edildi.

Kamera kayıtları, genetik moleküler inceleme raporu gibi delillerin var olduğunu belirten savcılık Cengiz A.'nın "Cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarını işlediğini belirtti. Her iki suçtan toplamda 10 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayan savcılık, iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde tecavüzcünün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr