Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza atan İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Düzen'in işine son verildi.

Daha önce Yrd. Doç. Dr. için bu nedenle soruşturma başlattığını bildiren üniversite yönetimi, gerekçe konusunda açıklama yapmadı.

İzmir Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Psikoloji bölümlerinde çeşitli dersler veren akademisyenin işine, herhangi bir açıklama yapılmadan son verildi. Üniversiteden bir açıklama yapılmazken, Eğitim- Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Yönetim Kurulu üyesi öğretim görevlisi Aydın Arı, Yrd. Doç. Ekrem Düzen ile görüştüğünü ancak kendisine bir açıklama yapılmadığını öğrendiğini söyledi. 

Aydın Arı, "İşten çıkartma gerekçesi göstermemişler. İmza konusunu gerekçe yapmamışlar anladığım kadarıyla. Vakıf üniversitelerinde çalışan öğretim elemanları haddinden fazla güvencesiz. Sadece imza değil diğer konularda da çok kolay işten çıkartılabiliyorlar. İş güvencesinin olmaması akademik özgürlüğü zedeliyor. Başka her hangi bir sebeple de vakıf üniversitesi çalışanları çok kolay işten çıkartılabiliyor" dedi.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr