Konak Belediyesi'nce bu yıl 14'üncüsü düzenlenen İzmir Öykü Günleri'nin duyurusu Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki basın toplantısında yapıldı.

12 Şubat tarihinde başlayacak ve Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde üç gün boyunca sürecek olan İzmir Öykü Günleri'nde bu yıl onur konuğu yazar Necati Tosuner olurken etkinliklerde "Gençlik ve Barış" teması işlenecek.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 40'a yakın yazarın edebiyatseverlerle buluşacağı Öykü Günleri'ne tüm İzmirlileri davet etti. Üç gün sürecek "Gençlik ve Barış" temalı Öykü Günleri'nde Necati Tosuner'in onur konuğu yazar olarak yer aldığını ifade eden Pekdaş, geçtiğimiz yıl vefat eden yazar Tarık Dursun K.'yı da unutmadıklarını ve Öykü Günleri'nin ilk gününü ona ayırdıklarını söyledi.

14 YILLIK SERÜVEN

Düzenleme Kurulu'ndan yazar Hasan Özkılıç, 2000'li yılların başında öykü adına pek çok etkinlik başlatıldığını ancak İzmir Öykü Günleri'nin en uzun soluklusu olduğunu vurguladı. Öykücü Ahmet Büke de ilk Öykü Günleri'nde öyküsünü okuyan genç bir yazar olarak katıldığını ancak yıllar sonra düzenleme kurulunda görev aldığını dile getirerek, "Bu kurumsallaşmanın bir örneğidir. Bu tür etkinlikler kurumsallaşmayla başarılı olur. Bizden sonra da yeni yetişen arkadaşlarımız burada bizim yerimizde olacaklar" dedi.

Bu yılki İzmir Öykü Günleri'ne şu öykücüler katılacak: Necati Tosuner, Ahmet Büke, Ahmet Önel, Asuman Susam, Aydın Şimşek, Aydoğan Yavaşlı, Ayşe Başak Kaban, Ayşegül Tözören, B. Nihan Eren, Barış İnce, Behçet Çelik, Demet Aksu, Deniz Durukan, Doğuş Sarpkaya, Emel Kayın, Ercan Yılmaz, Faruk Duman, Fergun Özelli, Hacer KIlcıoğlu, Hande Gündüz, Hasan Özkılıç, Hülya Soyşekerci, Hüseyin Yurttaş, Karin Karakaşlı, Kemal Özdemir, Kerem Işık, Leyla Ruhan Okyay, Lütfü Dağtaş, Mahir Ünsal Eriş, Mavisel Yener, Muzaffer Kale, Özcan Karabulut, Özlem Fedai, Saba Kırer, Seher Kaya, Sibel Öz, Sinan Sülün, Şükran Yücel, Yunus Bekir Yurdakul, Zafer Doruk.   

Kaynak: Haber.sol.org.tr