İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda Suriyeli çocuğu koşarak yakalayıp yere savuran seyyar satıcı Musa S. gözaltına alındı.

'nın haberine göre, olay, öğle saatlerinde Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi. Kemeraltı'nda bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle ortaya çıkan olayda, pilav tavuk sattığı öğrenilen seyyar satıcı Musa S., arkasından koşup yakaladığı Suriyeli küçük yaştaki çocuğu kollarının altından tutup havaya kaldırdıktan sonra büyük bir öfkeyle yere savurdu.

Çevredekilerin tepki göstermesinin ardından olay yerinden uzaklaşan Musa Ş., İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla yakalanarak gözaltına alındı. Musa S.'nin emniyetteki ifadesinde küçük çocuğa motorunu ittiğini ve şapkasını yere düşürdüğü için kızdığını söylediği öğrenildi. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Basın görüntüleri çıkan ve hiçbir şekilde kabul edilemez çocuğa yönelik şiddetin faili emniyet tarafından tespit edilerek gözaltına alındı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de şiddete uğrayan çocuğun bulunması ve aileye sosyal ve ekonomik destek için talimatlandırıldı. Çocuğa şiddet görüntülerini ileten ayrıca olay yerinde vicdani ve toplumsal tepki gösteren duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr