İzmir’in Dikili İlçesi’nde, serbest bırakılmayınca isyan çıkaran 300 kadar sığınmacı, tutuldukları spor salonunun camları ve kapısını kırıp, kendilerine dağıtılan battaniyeleri ateşe verdi. Polis, son anda salondaki sığınmacıları tahliye ederken, dumandan etkilenen 7 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu hastaneye kaldırıldı. Polis, alevleri yangın tüpleriyle söndürüp, dumanı tahliye ettikten sonra, sığınmacılar tekrar salona alındı.

Dikili’de, dün jandarma ve sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli ve Afganistanlı yaklaşık 300 kişi, Semih Tınay Anadolu Lisesi bahçesindeki Seniha Tınay Çok Amaçlı Spor Salonu’na getirildi. Gece boyunca salonda tutulan insanlar, serbest bırakılmayı talep etti. Ancak, sığınmacılar işlemleri devam ettiği için bırakılmadı.

Sığınmacılar, bugün saat 09.00 sıralarında isyan çıkardı. Spor salonunun cam ve kapısını kırıp, kendilerine dağıtılan battaniyeleri ateşe verdi. Dumanları fark eden polis ekipleri, bir yandan salondakileri tahliye ederken diğer yandan da alevlere yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

Alevler söndürülürken, salonda hasar meydana geldi. Sığınmacılar arasındaki, dumandan etkinlendiği belirlenen 7 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu ise polis ekipleri tarafından 150 metre uzaklıktaki Dikili Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr