Geçtiğimiz günlerde IŞİD bağlantılı olduğu açıkça belli olan cihatçı çetelerin İTÜ’de yaratmaya çalıştıkları provokasyona karşı öğrenciler bugün İTÜ’de buluştu.

Bu hafta içerisinde cihat çağrıları yapan gerici öbekler, İTÜ’de açık çalışma yapacaklarını ilan etmiş, İTÜ öğrencilerini hedef alan afişler asmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Komünist Gençlik, bugün içerisinde İTÜ Rektörlüğü’ne hitaben, IŞİD bağlantılı çetelerin faaliyetlerinin önlenmesi, ilgili öğrencilerin hakkında işlem yapılmasını talep eden ve kampus içerisinde “cihat çağrısı yapmanın serbest olup olmadığını” soran bir dilekçeyi dolaşıma soktu.

Çok kısa süre içerisinde İTÜ’lü yüzlerce öğrencinin imzaladığı dilekçeleri İTÜ Rektörlüğü’ne ileten öğrenciler, MED binasında bir açıklama gerçekleştirdi.

GÜVENLİK, “IŞİD’CİLERE BOYUN EĞME” AFİŞLERİNDEN RAHATSIZ!

Gün içerisinde gerici şahıslarca öğrencilere dönük provokasyon denemelerinde bulunulurken, öğrencilerin gerçekleştirdiği IŞİD karşıtı buluşma da özel güvenlik görevlilerince engellenmeye çalışıldı.

“İTÜ IŞİD’e Boyun Eğmez” yazılı pankartın indirilmek için saldıran özel güvenlik elemanları, IŞİD karşıtı bir propagandaya izin vermeyeceklerini ifade etti.

Komünist Gençlik'ten İTÜ'deki IŞİD faaliyetine karşı mücadele çağrısı

İTÜ REKTÖRLÜĞÜNÜN YANITI MERAKLA BEKLENİYOR

Gün boyun İTÜ’de süren çalışma sonucunda kısa süre içerisinde yüzlerce İTÜ öğrencisinin imzaladığı dilekçeler İTÜ Rektörlüğü’ne iletildi.

Şu ana dek IŞİD yanlısı çetelerin faaliyetlerini izleyen, bu faaliyetlerin durdurulmasına karşı çağrı yapan öğrencilere saldıran İTÜ yönetiminin söz konusu dilekçeler ne yanıt vereceği merakla bekleniyor.

İŞTE O DİLEKÇE

İTÜ’lü öğrencilerin kaleme aldığı dilekçe şu şekilde:

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NE

Ülkemiz sınırları içerisinde örgütlenen, "ittihadiislam" adlı internet sitesi üzerinden yayın yapmakta olan İttihadı İslam adlı çete, üniversitemiz içerisinde çalışma yapmaktadır. Yaptıkları yayın, sitelerindeki görseller (açıkça IŞİD bayrağı), siteye yükledikleri videolar aracılıyla IŞİD'le bağını açıkça ilan eden bu güruh, "İTÜ'de kardeşlik bağları güçleniyor" başlıklı haberde, üniversitelerde ve özellikle de İTÜ'de çalışma yaptıklarını, her perşembe toplandıklarını ve örgütlendiklerini duyurmuşlardır.

1) İTÜ Rektörlüğü İttihadı İslam adlı cihatçı çetenin İTÜ'deki varlığından haberdar mıdır?

2) İlgili çetenin 18 Şubat 2016 Perşembe günü MED Kantin'de gerçekleştirdiği toplantı İTÜ Rektörlüğünün bilgisi dahilinde mi yapılmıştır? 22 Şubat 2016 Pazartesi günü yemekhane çevresine yapılan İttihadı İslam imzalı afişlerden İTÜ Rektörlüğünün haberi var mıdır? Varsa neden müdahale edilmemiştir? Önümüzdeki günlerde çalışmalarına devam edeceğini ilan etmiş olan çetenin çalışmaları engellenecek midir?

3) Video ve fotoğraflardan Ahmed Çakıroğlu isimli cihatçı olduğu anlaşılan kişinin İTÜ ile bir bağı var mıdır? Yok ise İTÜ'ye elini kolunu sallayarak nasıl girebilmektedir? Var ise okul içerisinde cihatçı faaliyet yapmaktan dolayı hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

4) Üniversitemiz sınırları içerisinde cihat çağrısı yapmak suç teşkil etmekte midir? Yaptığı insanlık dışı katliamlarla bilinen IŞİD'le bağı açık olan cihatçı çeteye karşı üniversite öğrencilerinin can güvenliği nasıl sağlanacaktır? IŞİD bağlantılı oluşumla ilişkili şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr