Ahmet Hakan'ından Deniz Zeyrek'ine; vekilinden bakanına tüm AKP'lilerin aklama derdine düştüğü Ensar Vakfı'nın başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Ensar Vakfı'nın merkezinde durduğu cinsel istismar skandalından dolayı yargılanan Muharrem B. hakkında istenen 600 yıllık cezayla ilgili olarak, yine kendi inancına uygun bir ceza önerdi.

CNN Türk'te Ensar Vakfı aklandı, Aile Bakanı savunuldu

600 yıllık cezanın az olduğunu söyleyen Dilberoğlu, Karaman'da yaşanan istismar olayını Ensar Vakfı'nın ilk skandalıymış gibi yansıttığı konuşmasında şunları söyledi:

Aile Bakanı "Bir kerelik" diyor ama Ensar Vakfı bu suçu ilk kez işlemedi

Mağdur ailelerin de avukatlığını almaya gayret ederek onlara psikolojik destek vererek dava sürecini takip edeceğiz. İnşallah dava süreci uzun sürmez bir an önceadalet yerini bulur. Dava sürecini takip edeceğiz. Hak ettiği cezayı umarım bu kişi alır. Medyadan takip ettiğim kadarı ile 600 yıllık bir ceza isteniyor. Benim inancıma göre, bu 600 yıllık ceza bile az, bu kişinin idam edilmesi gerekir. Böyle bir durumda bile hala bu işi örtbas ettiğimiz ile ilgili bir durum var. Anti parantez olarak bunu da vurgulamak isterim. Yurt değil, şube merkezimiz açık. Çocuklarımız var. Gidiyorlar, geliyorlar sürekli bir şeyi göstermiyor. Üniversite, ortaokul öğrencilerimiz de var. Bir yere kaçtığımız yok. Varsa bir suçumuz bununla ilgili her şeyi yapmaya hazırız. Toplumun yüreğine umarım su serpilir."     

Geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu "bir kerelik" diyerek tecavüzcü Ensar Vakfı'nı korusa da, Karaman'da yaşananların vakfın ilk vukuatının olmadığı ortaya çıkmış. Vakfın 'bilinen' çocuk istismarı suçu listesinde Çorum ve Rize'nin de olduğu öğrenilmişti.


Kaynak: Haber.sol.org.tr