Kağıthane'de Sanayi Mahallesi Atatürk Caddesi 42 numarada bulunan kahvehaneye, saat 05.00 sıralarında saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, otomobille gelen kişi veya kişiler kahvehaneye silahlı saldırıda bulundu. Saldırganlar plakası alınamayan otomobille kaçtı. Saldırıda kahvehanenin camına çok sayıda mermi isabet etti. 1 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan 1 kişi ise ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine şerit çekerek incelemelerde bulunan polis ekipleri, yerde 9 boş kovan tespit etti. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Bu İstanbul'da son 10 gün içerisinde Küçükçekmece, Eyüp ve Sultangazi'den sonra 4.saldırı. Bu saldırılarda toplam 3 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı. Olaylarla ilgili kimi kişiler gözaltına alınsa da saldırılarla ilgili resmi bir açıklama yapılmaması saldırılara dair kuşkuları büyütüyor.

Saldırıların ilki, 1 Şubat akşamı Küçükçekmece ilçesine bağlı Kanarya Mahallesi'nde bulunan bir kahvehaneye yönelik gerçekleştirildi. Saldırı sırasında kıraathanede bulunan 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı. Olayın ardından mahallede yapılan ev baskınlarında 6 kişi polislerce gözaltına alındı.

Bu saldırının hemen ertesi günü ise bu kez Eyüp ilçesinde, Yeşilpınar Mahallesi'nde bulunan Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği'ne yönelik silahlı saldırıda bulunuldu. 3 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen bu saldırıda ise o an derneğin içerisinde bulunanlardan 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. Olay sonrası açıklama yapan Dernek Başkanı Bayram Demir, kendilerine daha önce emniyetten derneklerine yönelik saldırıları olacağı bilgisi verildiğini, alınan "güvenlik tedbiri" doğrultusunda da bir polisin o an dernekte bulunduğunu kaydetti.

Yaşanan bu iki saldırının şaşkınlığı geçmeden son olarak dün gece saat 23.45 sıralarında Sultangazi'de Sultançiftliği mahallesinde yer alan bir kıraathaneye yönelik silahlı saldırı yapıldı. 193. Sokak'ta bulunan kıraathanenin önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, elindeki tabancayla içeriye doğru ateş açtı. Açılan ateş sonucu kahvehanede bulunan 2 kişi yaralandı. Olay yeri incelemesi yapan polisler, olayın mahalledeki gençler arasındaki husumetten kaynaklandığını belirtti.

Kaynak: Haber.sol.org.tr