İstanbul'un Sarıyer ilçesi, Armutlu Mahallesi'nde polis tarafından vurularak öldürülen Yılmaz Öztürk'ün babası Hüseyin Öztürk, avukatıyla geldiği İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi sundu. Dilekçede, Yılmaz Öztürk'ün 20 Şubat'ta saat 23.00 sıralarında evlerine giden yol üzerinde öldürüldüğü hatırlatıldı.
  
Emniyet kaynaklı bilgilerin "yanlış" olduğu vurgulanan dilekçede, "Öldürülen Yılmaz Öztürk 20 yaşında, yaklaşık 2 yıldır bir simit üretim merkezinde çalışan genç bir kişidir. Şimdiye kadar poliste kaydı olmamış, hiçbir surette karakolda ifade dahi vermemiştir. Herhangi bir suçla ya da herhangi bir örgütle ilişkisi yoktur. İşinden evine giden, haftada bir gün izin yapan, o gün de arkadaşlarıyla ve ailesiyle vakit geçiren bir kişidir. Bu özellikleri dikkate alındığında karakola bomba atması ya da başka bir eylemlilik içinde olması mümkün değildir" denildi. 
  
'SİVİL BİR POLİS YAKIN MESAFEDEN ATEŞ ETTİ'  
'nın haberine göre, Yılmaz Öztürk'ün olay günü işinden çıkıp mahalleye geldiği, arkadaşlarıyla buluşup saat 23.00 sıralarında evine gitmek üzere arkadaşından ayrıldığı ve evine giden yol üzerinde polis tarafından öldürüldüğü, olay yerinin karakola 700-800 metre uzaklıkta olduğu, kendisi tarafından karakola saldırı yapılmış olsaydı karakola yakın bir yerde vurulması gerektiği belirtildi. Dilekçede, tanıkların beyanlarına göre uzun boylu, kirli sakallı genç bir sivil polisin Yılmaz'a yakın mesafeden ateş ettiği, arkadan sırtından vurduğu ve yanında bulunan diğer polise "vurdum" dediği, Yılmaz'ın ise "Abi beni niye vurdun. Ben işimden evime gidiyordum" dediği kaydedildi. 

Sarıyer'de 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk polis tarafından öldürüldü

  
POLİS TESPİT EDİLSİN  
Polisin Küçükarmutlu Mahallesi'nde insanlara karşı önyargılı olduğu, birkaç ay önce Dilek Doğan'ın da evinin içinde polisler tarafından öldürüldüğü anlatılan dilekçede, olay zamanında mahallede görevli polisler ile silah kullanan polis memurunun tespit edilmesi, olay anını gören tanıkların dinlenmesi ve kasten öldürme suçunu işleyen fail polis memurunun tespit edilerek tutuklanması, ayrıca hakkında dava açılması istendi. 
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr