İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

CNR Kitap Fuarı'nda konuşan Vali Şahin, şu açıklamaları yaptı:

"Bu tür eylemlerle zaman zaman karşılaşıyoruz. Ancak güvenlik kuvvetlerimiz ilimizdeki huzur ve sükunu sağlama noktasında azami derecede gayret sarfediyor. Şehrimizde şuçluya ya da kötü niyetli insanlara ülkemizin bütünlüğüne kast eden teröristlere karşı her türlü cevabı vermek, yakalayıp adli mercilerin önüne çıkarmak bizim görevimiz. Arkadaşlarımız bunu başarıyla yapmaya çalışıyor."

"İstanbullular paniğe kapılmasın, soğukkanlı olsun. Kendilerince endişe ettikleri, şüpheli gördükleri olay, husus, kişi görürlerse ve bu konuyu bizlerle paylaşırlarsa en azından daha hızlı müdahale etmiş oluruz. Onlar, kendilerince güç göstermeye çalışıyorlar ama Allah'ın izniyle, arkadaşlarımızın da gayretiyle onlar boşa çıkacaktır. Bu metodla bir yere varılması hiç mümkün değildir."

"Bu ülke, bu tür saldırı ve hareketlerle sarsılacak kadar köksüz bir devlet değildir. Dolayısıyla bunun ancak kendilerine zararı olur. Biz İstanbul'da her türlü tedbiri elimizdeki imkanlar ve personel kapasitesi doğrultusunda alıyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Tabiki zaman zaman ek tedbirler alınması gerekebilir. Onları da yerinde ve zamanında almaya gayret ediyoruz."

Kaynak: Haber.sol.org.tr